Кривбасводоканал працює на піку своїх можливостей

В Кривому Розі значно зросла кількість засмічень на мережах водовідведення. Це пов’язано з відміною Правил приймання стічних вод підприємствами в комунальні та відомчі системи каналізації населених пунктів України, а також низькою культурою поводження з каналізацією з боку мешканців будинків.
Тільки за минулий тиждень – з 29 травня по 2 червня, на адресу підприємства надійшло 573 звернення щодо несправної роботи мереж водовідведення. З них 83 не підтвердилися.

В цілому за вказаний період робітники КП «Кривбасводоканал» усунули 486 засмічень каналізаційної мережі. Для того, щоб мережа водовідведення функціонувала безперебійно, задіяний весь людський та технічний ресурс підприємства, окрім того, залучено дві підрядні організації, що виконують промивку мереж.

Через пікове навантаження фахівці КП «Кривбасводоканал» не завжди своєчасно встигають реагувати на виклики, хоча жоден з них не залишається поза увагою.

Щодня мешканці міста повідомляють до Центральної диспетчерської служби та Центру обслуговування абонентів про сотні засмічень труб. Ліквідувати таку кількість проблемних ділянок за короткий час неможливо.

Описана проблема підкреслює важливість адекватного ставлення споживачів до правил користування каналізацією та вміння з розумінням відноситись до роботи комунальників.

Шановні криворіжці! В котре звертаємось до вас з проханням не змивати у каналізацію предмети, що можуть стати причиною засмічень. Більше інформації ви знайдете за посиланням https://kp-kvk.dp.ua/?page_id=890.