“Безпечна країна”: дотримуємося правил поводження на вулциях та дорогах

 У період війни питання безпеки громадян, у тому числі на транспорті та дорогах, набуло вагомого змісту.

Збільшення дорожнього трафіку, пошкодження доріг, встановлення блок-постів змусило переглянути підходи до організації дорожнього руху на місцях. За даними Нацполіції України, кількість дорожньо-транспортних пригод за період воєнного стану зменшилася порівняно з аналогічним періодом минулого року, проте патрульні часто фіксують ігнорування правил безпеки як з боку водіїв, так й інших учасників дорожнього руху. Трагічним фактом залишається і той, що в аваріях продовжують гинути діти.

Міжнародний благодійний фонд “Допоможи постраждалим внслідок ДТП” вже більше 10 років працює у сфері безпеки дорожнього руху в Україні, надає допомогу тим, хто постраждав в ДТП, а найголовніше – над попередженням дорожньо-транспортної аварійності та численних людських втрат на дорогах.  Значну частину просвітницької діяльності Фонд спрямовує на молоде покоління, адже вони є запорукою нашого безпечного майбутнього. Метою діяльності є популярізація:

  • дотримання водіями правил дорожнього руху та безпечного водіння;
  • користування в авто ременями безпеки та дитячими автокріслами, шоломами під час їзди на велосипедах, байках, персональному електротранспорті;
  • відмови від користування гаджетами та вживання алкоголю за кермом;
  • дотримання пішоходами правил дорожнього руху та безпечної поведінки на дорогах;
  • використання світлоповертальних елементів в темний час доби;
  • освоєння навичок з надання домедичної допомоги, у т.ч. внаслідок дорожніх аварій;
  • розвиток благодійного донорського руху «Здай кров – врятуй життя» для допомоги потерпілим в ДТП.

Усі ми знаємо, що в основі більшості нещасних випадків на дорозі лежить людський фактор, тож метою усіх проєктів та заходів є широка інформаційно-роз’яснювальна, просвітницька та навчальна робота з усіма категоріями учасників дорожнього руху. Фонд проводить:

  •  загальнонаціональні єдині уроки з безпеки дорожнього руху у закладах освіти;
  • тематичні навчально-виховні заходи вихідного дня «Safety Weekend»;
  • тренінги з надання домедичної допомоги для дітей та молоді;
  • щорічні всеукраїнські молодіжні конкурси фото-та відеоробіт.

З метою об’єднання активних соціально відповідальних громадян Фондом запущений масштабний національний проєкт «Безпечна країна», який підтримали десятки відомств та організацій по всій країні, долучилися сотні бажаючих. Створено тематичний YouTube-канал «Безпечна країна», діє окрема спільнота у соціальних мережах. Це ті, кому небайдужа безпека на дорогах, а ще – безпека в екології, освіті, соціумі, захисті країни. Бо кожен з нас на своєму місці робить маленькі кроки, щоб сформувати здорове й безпечне сьогодні, надійне і безпечне завтра.

Закликаємо криворіжців долучитися до корисної ініціативи Міжнародного благодійного фонду й дотримуватися правил безпеки на дорогах!