Незважаючи на борги населення за воду Кривбасводоканалу вдається зберігати тариф

Станом на 1 січня цього року жителі квартир і приватних домоволодінь заборгували за воду перед КП «Кривбасводоканал» більше 107 мільйонів гривень. Це не може негативно не впливати на можливості підприємства. В умовах колосального зносу інженерних мереж і фінансову обмеженість, комунальники з усіх сил намагаються забезпечувати надійне водопостачання Кривого Рогу і працювати в рамках діючих тарифів.

Нагадаємо, у Кривому Розі поки зберігаються одні з найнижчих тарифів на послугу водопостачання та водовідведення – 11,55 грн (для мешканців багатоквартирних будинків) і 10,89 грн (для мешканців приватних домоволодінь).
12 травня тарифи на холодне водопостачання зросли для споживачів 24 водоканалів України. Рішення затвердила НКРЭКУ. Вода подорожчала в Києві, Львові, Рівному, Дніпрі та ряді інших міст. Рівень підвищення тарифів коливається від 7% до 28%. Кривого Рогу у цьому переліку немає.
Важливу роль у підтримці діяльності підприємства зіграла ініціатива міської влади щодо виділення криворіжцям матеріальної допомоги у розмірі 500 гривень, яку можна було використовувати на оплату води.

Необхідною умовою для того, щоб вартість води для споживачів могла залишатися незмінною, є погашення населенням накопичених боргів. Їх скорочення дозволить у майбутньому уникнути відключень води і дасть можливість підприємству продовжувати працювати якісно та безперебійно.

Шановні абоненти! Ми з розумінням ставимося до кожного з вас і у разі вашого скрутного матеріального становища готові запропонувати укласти договір реструктуризації.