Вітаємо з днем Прапора України!

Колектив Кривбасводоканал вітає криворіжців з днем Прапора України!
Зверніть увагу, наскільки гарний і яскравий наш прапор! Поєднання жовтого і блакитного кольорів настільки вдале, що його використовують на своїх прапорах кілька європейських міст.
Наприклад, такий прапор можна побачити в 60 кілометрах від Відня на ратуші містечка Санкт-Пельтен – столиці колись ерцгерцогства, а нині федеральної землі Нижня Австрія. Або ж у Ґрифуві-Шльонському – місті в Польщі, що входить в Нижньосілезьке воєводство, Львувецький повіт. Центр місько-сільської гміни.
Для українців – це символ свободи і боротьби за незалежність. Як на українських землях з’явився символ з поєднанням синього та жовтого кольорів, –  невідомо. Деякі легенди говорять, що ці кольори з’явились завдяки трипільцям під час великого переселення народів.
Перша історична згадка датується 1256 роком – днем заснування Львова. Саме на гербі міста Лева поєднались ці символічні для країни кольори – жовтого лева на блакитному тлі.
Але свято, як таке, є відносно новим і було засноване указом другого президента України Леоніда Кучми “Про День Державного Прапора України” від 23 серпня 2004 року, з метою виховання поваги громадян до державних символів України.