Депутати криворізької міської ради провели чергове виїзне навчання на об’єкті Кривбасводоканалу

Сьогодні депутати Криворізької міської ради знову завітали до Кривбасводоканалу. В рамках програми навчання відвідали Радушанський водопровідний комплекс, який готує та постачає питну воду 70% криворіжців.
Проінспектували увесь ланцюг очищення води, починаючи безпосередньо з Південного водосховища.

 
На першому підйомі ознайомилися з роботою насосних номер 4, 4а та 6. Побачили камеру перемикання із велетенськими запірними арматурами, які дозволяють переключати потік води між водогонами у разі потреби.


В камерах реакції спостерігали процес з’єднання води із первинним хлором та коагулянтом, унаслідок чого технічна вода світлішала просто на очах.
Зазирнули в один з п’ яти гігантських відстійників, де осідають так звані пластівці із зібраною органікою та твердими часточками.

 
Пройшлися галереєю із 56 фільтрів та потрапили на промивання одного з них.
В лабораторії якості заслухали перелік досліджуваних хіміко-баатеріологічних показників в пробах води, які відбираються щогодини.


Крізь поле резервуарів чистої води, де відбувається вторинне хлорування, пройшли до насосної другого підйому. Завдяки впровадженню програми енергозберігаючих заходів, протягом трьох останніх років підприємство встановило 3 нових насосних агрегати і частотний перетворювач. Це дозволяє раціонально споживати електроенергію, не втрачаючи продуктивність.


На завершення екскурсії спеціалісти управління інформаційних технологій та автоматизації процесів КВК презентували депутатам кілька програмних продуктів власної розробки. Завдяки даному софту можна віддалено контролювати увесь цикл роботи підприємства і своєчасно вживати заходів щодо попередження масштабних аварійних ситуацій.