Кривбасводоканалу передали історичну пам’ятку міста

Вже кілька років на підприємстві обговорюють ідею створення музею Кривбасводоканалу. Протягом 93-х років водоканал розвивався разом із Кривим Рогом, тому по праву є невід’ємною частиною історії нашого міста.

Поки йдуть пошуки віподвідного приміщення та обговорюється концепція майбутнього музею, до активів КП “Кривбасводоканал” надходять незвичайні експонати. Спражньою подією для колективу було отримання від міста танка Т-34.

Не зробивши за історію свого існування жодного пострілу, цей танк встиг достатньо помандрувати світом. Після закінчення ІІ Світової війни німці його купили в Польщі в рамках Варшавського договору. Згодом танк списали, а на початку 1970-х років подарували 55-му гвардійському танковому полку національної армії НДР.

У 1989 році танк потягом приїхав до Кривого Рогу і тривалий час перебував у 17-й танковій гвардійській дивізії. У 90-х на мкр. Інгулець збудували меморіал на честь 50-річчя Перемоги у війні 1941-1945 р.р., де наш герой зайняв почесне місце на постаменті. У 2010 році його замінив танк Т-10М, а 34-й брав участь у міських урочистих заходах.

У 2021 році міська влада прийняла рішення передати танк на баланс КП “Кривбасводоканал”. Спеціалісти автоцеху капітально відремонтували двигун, замінили дрібні деталі, зробили часткову реконструкцію корпуса, відновили фарбове покриття. Вперше за довгі роки пересування на тралі танк подолав кілька кілометрів своїми, як то кажуть, двома гусеницями…

Що ж, будемо квапитися із створенням музею, адже перший крутий експонат вже є!