Кривбасводоканал приєднався до громадської спілки «ЕНЕРГЕТИЧНИЙ СОЮЗ»

Нещодавно КП “Кривбасводоканал”, як учасник ринку електричної енергії, став членом громадської спілки “Енергетичний союз”

У 2019 році відкрився роздрібний, а потім і оптовий ринки електричної енергії. Мета – реформування електроенергетичної галузі для об’єднання енергетичних ринків України та ЄС.  Уряд України схвалив Директиву Європейського Парламенту та Ради 2009/72/ЄС про спільні правила для ринків електроенергії, яка є частиною «Третього енергетичного пакету ЄС». Гармонізація норм цієї Директиви ЄС має привести до ефективної конкуренції на ринку електричної енергії, вдосконалення умов ведення бізнесу для всіх учасників ринку та до найкращих пропозицій для споживачів.

Реформа запроваджена, однак при налагодженні роботи в нових умовах постійно з’являються недоліки та виникають проблеми, які залагоджуються ситуаційно, без особливого залучення зацікавлених осіб.

Членство в спілці дає змогу:

— разом сприяти розвитку конкурентних ринкових відносин  в енергетичній  галузі України;

— захищати права та свободи суб’єктів енергетичного ринку України;

— сприяти розвитку та впровадженню енергоефективних технологій;

—  надавати членам Спілки організаційну, юридичну, економічну, іншу консультативну та інформаційну допомогу;

— сприяти обміну інформацією, технологічними рішеннями, пропозиціями в частині реалізації нових напрямків;

— формувати базу даних про поточний стан, а також тенденцій розвитку різних сегментів енергетичного ринку та низку інших переваг.