Деякі криворіжці продовжують красти воду у громади

Під час заміни пошкодженої ділянки водопровідної труби на вулиці Горобиновій, що у Тернівському районі, в одному з домоволодінь працівники Кривбасводоканалу виявили чергове нелегальне підключення до центрального водоводу. Цікаво, що згідно договору, у мешканців будинку було на обліку тільки одне підключення, обладнане лічильником, який зазвичай показує помірні цифри. Основний забір води вони здійснювали з іншої врізки.

Після від’єднання нелегального підключення обурені господарі викликали поліцію щодо перевищення повноважень робітниками комунального підприємства. Зрозуміло: адже пити, готувати їжу, митися і поливати город приємніше безкоштовною водою. Одні абоненти сумлінно оплачують послуги водоканалу, щоб мати, наприклад, нову трубу на вулиці, а інші роками користуються водою, уповільнюючи процес оновлення мереж.

В свою чергу, з боку КП “Кривбасводоканал” до полції подано відповідну заяву про викрадення питної води шляхом її самовільного користування. За це у Кримінальному кодексі України передбачена ст.188-1.