Кривбасводоканал замінив пошкоджену ділянку самоплинного колектору під лінією швидкісного трамваю

Внаслідок тривалого неправильного користування каналізацією ділянка самоплинного каналізаційного колектору діаметром 900 мм, який відводить стоки з мікрорайонів Сонячний та 5-й Гірницький до КНС-57 і проходить під залізничним полотном швидкісного трамваю в районі міської лікарні №2, фізично зносилася і втратила пропускну спроможність.

Глибина під землею понад 9 метрів, наявність численних підземних комунікацій, великий діаметр та значні пошкодження труби ускладнили проведення ремонту. Для забезпечення нормального водовідведення з прилеглих мікрорайонів, було встановлено локальні відкачуючі насоси, які переганяли стоки в обхід пошкодженого колектору.

Аварія такого масштабу потребувала ретельного опрацювання, тому спеціалісти Кривбасводоканалу вирішили застосувати метод горизонтально-направленого буріння. З урахуванням специфіки місцевості, роботу виконували з особливою обережністю. Під землею протягнули 120 метрів нової поліетиленової труби діаметром 450 мм.

Наразі триває будівництво камер та оглядових колодязів в районі лінії швидкісного трамваю та об’їзної дороги. Плановий термін завершення робіт – середина травня.