Борги за воду під час карантину

Введення карантину суттєво ускладнило роботу Кривбасводоканалу, а саме:
• максимальна кількість працівників відправлена у відпустки;
• організована дистанційна робота служб збуту;
• призупинені планові ремонтні роботи;
• мінімізовані контакти працівників, які працюють на робочих місцях;
• змінений графік роботи експлуатаційного персоналу;
• доставка робітників на робочі місця виконується власним та найманим транспортом з дотриманням особливих умов перевезення;
• припинено прийом громадян.
Окрім того, розповсюдження в ЗМІ неправдивої інформації щодо відтермінування оплати за комунальні послуги призвело до суттєвого зниження платіжної дисципліни. Тільки за березень 2020 року підприємство недоотримало близько 5 млн.гривень від населення за спожиті послуги водопостачання та водовідведення. В цілому на 1 квітня мешканці багатоквартирного сектору заборгували 280 млн.грн, приватного – 20 млн.грн. Через це водоканал втрачає фінансову спроможність своєчасно розраховуватись з постачальниками електричної енергії, закуповувати необхідне обладнання та матеріали, заправляти пальним виробничий транспорт, виплачувати заробітну плату своїм працівникам. А найголовніше – безперебійно забезпечувати споживачів питною водою, яка є практично життєвою необхідністю під час карантину.

Ми вдячні абонентам, які у надскладних умовах своєчасно і в повному обсязі оплачують комунальні послуги, але ці кошти не покривають загальної заборгованості по, наприклад, багатоквартирному будинку, вулиці, району. Система водопостачання не передбачає подачу води в окремі оселі, і боржники користуються водою нарівні з іншими.

Закликаємо абонентів відповідально поставитися до обов’язку оплачувати комунальні послуги і не підводити співмешканців, накопичуючи борги.

На жаль, ми не маємо фізичної можливості подякувати сумлінним абонентам особисто, тому запрошуємо приєднатися до експериментального флешмобу. Робіть селфі з хештегом на папірці #я_сплачую_комуналку, і надсилайте у приватні повідомлення сторінки Кривбасводоканалу у Facebook: https://www.facebook.com/kpkvkpage/ Усі фото обов’язково будуть розміщені в публікаціях.