Будинкові насоси замість підвищення тарифу на воду

КП “Кривбасводоканал” проводить установку локальних підкачувальних насосів абонентам за рахунок підприємства. Так підприємство оперативно вирішує проблему недостатнього напору води на верхніх поверхах багатоквартирних будинків.

Для запобігання збільшення тарифу на питну воду на підприємстві запроваджуються енергозберігаючі програми. Оскільки обладнання на тепло-розподільних пунктах споживає електричну енергію, збільшення потужності великих насосів призведе до більших витрат електроенергії та постачання надлишкового обсягу води. Це незмінно збільшить собівартість послуги і, як наслідок, вплине на суму тарифу. Тому було прийняте рішення встановлювати малі підкачувальні насоси безпосередньо в будинки, де існує проблема з напором. Це сучасні агрегати, які економно споживають енергію і виробляють необхідний абоненту об’єм води.

Підкреслюємо, що для абонентов установка і обслуговування насосів включена в діючий тариф на воду. Виникають ситуації, коли насос встановлюють раніше, ніж постачальник електроенергії підпише договір. Як правило, це триває 2-3 місяці, тому в платіжках може збільшуватись сума за електроенергію. В цьому випадку Кривбасводоканал дає гарантійне зобов’язання зробити перерахунок після укладання договору.