КП «Кривбасводоканал» про боржників

Станом на 1 вересня загальний борг абонентів за послуги водопостачання складає близько 270 мільйонів гривень. З початку року укладено лише 984 договори реструктуризації на суму близько 4 мільйонів гривень. Кошти, яке не отримало підприємство, можна було б витратити на модернізацію вузлів та агрегатів, закупівлю необхідного обладнання і матеріалів, спецтехніки тощо.

Слід розуміти, що громадяни, які систематично не оплачують комунальні послуги, насправді крадуть у своїх сусідів. Крадуть можливість отримувати якісні послуги, а крадіжка – це злочин.  Нікому у Кривому Розі не дозволено красти и залишатися без покарання.

Серед злісних боржників особливо виділяється банда псевдоактивістів, які, прикриваючись Конституцією України, вдираються до установ, створюють провокації, фільмують процес і чекають схвалення купки прихильників у соцмережах.  Агресією і показовими виступами вони маскують свої злочини, вважаючи, що мати борг за воду 30 тисяч гривень, незаконно врізатися у систему водопостачання (ст.188-1 ККУ) і закривати людей у водопроводному колодязі (ст.135 ККУ) – це відстоювання конституційних прав. Ні, це злочини. А «Кривбасводоканал» не проводить перемовини із злочинцями.

Закон «Про житлово-комунальні послуги» № 2189-VIII зі змінами від 09.06.2018 чітко передбачає право виконавця комунальної послуги обмежити (припинити) її надання конкретному споживачеві, причому незалежно від обраної моделі організації договірних відносин. Також послуга може бути обмежена й тим споживачам, які відмовились заключити договір. Окрім того, споживач НЕ звільняється від оплати житлово-комунальних послуг, отриманих ним ДО укладення відповідного договору (абз. 2 ч. 1 ст. 9; ч. 5 ст. 13).

З метою недопущення подальшого поверхневого відношення криворіжців до обов’язку своєчасної оплати послуг водопостачання і водовідведення, інформуємо, що абоненти, які мають заборгованість, повинні її терміново погасити, або заключити договір реструктуризації. Інакше будуть відключені в передбачений Законом строк.