Хто розкрадає воду по вулиці Ракітіна?

КП «Кривбасводоканал» посилює роботу з незаконним відбором води. Це стосується не тільки приватного сектору, де розповсюджені випадки нераціонального поливу та незаконних врізок, а й багатоквартирного сектору.

Все почалося з надходження інформації про несанкціонований відбір води в будинку №31 по вулиці Ракітіна. Мова йде про необліковану воду, якою, як повідомлялось, поливали газони, мили автомобілі та прали килими.

5 травня працівники водоканалу вирушили за вказаною адресою та обстежили підвал одного з під’їздів цього будинку. Візит комунальників підтвердив наявність у підвалі незаконного підключення до водопровідних мереж. Це свідчить про те, що тут дійсно могли користуватися водою, за жоден куб якої Кривбасводоканалу не надходило ані копійки.

Кран незаконної врізки був опломбований. Складено відповідний акт.

Проте рейди одним будинком не обмежились. Цього тижня працівники Кривбасводоканалу встигли обстежити ще 18 будинків по вулиці Ракітіна, в половині з яких, а саме №№6а, 7, 9, 11, 29, 32, 34, 36, 38, були виявлені десятки незаконних врізок.

Усі вони були опломбовані, по факту роботи комунальників складені акти.

Окремої уваги визиває той факт, що управляюча компанія, яка має слідкувати за станом підвальних приміщень, не реагувала на наявність у підвалах таких врізок.

Доречно в даному випадку привести ст.188.1 Кримінального кодексу України, якою передбачена відповідальність за вчинення злочину проти власності – викрадення гарячої або питної води, електричної або теплової енергії шляхом її самовільного використання без приладів обліку…чи у будь-який інший спосіб, якщо такими діями завдано значної шкоди.

Наразі перевірки тривають, юристи підприємства займаються подальшим оформленням документів.