Перші ластівки: Кривбасводоканал виявив у двох домівках нелегально встановлені насоси підкачки води

З настанням теплої пори року та стартом поливного сезону КП «Кривбасводоканал» активізував роботу з виявлення несанкціонованих підключень до мереж та використання окремими криворіжцями підкачуючих насосів. Саме через це страждають багато мешканців приватного сектору та багатоквартирних будинків: у їх кранах різко зменшується тиск води.

7 травня комунальники проводили черговий рейд у Довгинцівському районі. У двох приватних будинках по вулиці Алітна працівники водоканалу виявили насоси, які господарі встановили без дозвільних документів. Крім того, прилади обліку в обох споживачів були розташовані не у точці розподілу послуг, а у підвалах. Таким чином, вказані споживачі поставили себе у нерівні умови з іншими мешканцями приватного сектору, чим позбавили їх нормального водокористування. Порушникам була обмежена послуга.

Варто додати, що до КП «Кривбасводоканал» різко зменшилась кількість скарг на низький тиск після вчорашніх опадів. Це може бути одним із свідчень того, що у звичайні погодні умови зростає нелегальний водозабір на полив.

Нагадуємо, якщо ви маєте інформацію про нелегальних споживачів або використання ними насосів, можете повідомляти про це КП «Кривбасводоканал» за номерами: 067-659- 15-75 або 499-15- 75. Не дозволяйте іншим красти власний комфорт!