Кривбасводоканал за березень зекономив завдяки перетворювачам частоти 250 тисяч гривень

Електроенергія – один з найдорожчих ресурсів. Це відчувають як пересічні громадяни, так і великі підприємства, які жодного дня не можуть обійтися без використання електрики.

На КП «Кривбасводоканал» вважають, що саме в напрямку економії цього ресурсу потрібно зосередити максимум зусиль. Як відомо, підприємство вже тривалий час проводить заміну енергоємних насосів на каналізаційних насосних станціях. На цих об’єктах в рамках спеціально розробленої стратегії встановлюють й інше устаткування, що виправдовує себе значною економією енергії. Мова йде про перетворювачі частоти.

Лише у березні 2018 року за кошти, виділені комунальникам з міського бюджету, Кривбасводоканал встановив нові німецькі перетворювачі частоти на чотирьох КНС: 41, 57, 27, 11.

Сьогодні фахівці підприємства вже порахували перший ефект від застосування нового обладнання. В середньому воно дозволяє економити від 10% до 50% електроенергії. Якщо говорити мовою грошей, водоканал лише за місяць роботи нових перетворювачів зекономив 250 тисяч гривень.

Енергоефективність – той напрямок, в якому підприємство буде активно рухатись і далі.