Шахраї знов прикриваються Кривбасводоканалом

Один зі споживачів КП «Кривбасводоканал» постраждав від дій шахрая. Випадок стався днями у багатоквартирному будинку № 34 по проспекту Металургів.

Мешканець житла сам відчинив двері невідомому, який назвався працівником Кривбасводоканалу. Зловмисник під приводом проведення повірки лічильника зімітував відповідну «роботу» та на існуючому у споживача акті зробив декілька поміток: про дату повірки, факт сплати та підпис. За свій візит шахрай взяв у дідуся 240 гривень. Нажаль, жодних підтверджуючих посвідчень працівника комунального підприємства господар будинку у гостя не затребував. Абонент зрозумів, що став жертвою омани лише після візиту з актом до Кривбасводоканалу.

Ще один прикрий випадок стався в будинку №66 по вулиці Співдружності. До господарів однієї з квартир навідався шахрай, який представився робітником Кривбасводоканалу. Як і в описаному раніше випадку, невідомий зімітував заміну пломби, виписав якийсь саморобний акт і взяв з людей 124 гривні. Споживачі б і не помітили омани, якби у визначений термін (а це було на день пізніше) до них не прийшов справжній контролер комунального підприємства.

Постраждали від шахраїв і декілька мешканців вулиці Мухіної, 6.

За словами криворіжців, шахраїв було двое. Під приводом повірки лічильника вони потрапляли у помешкання, за свою роботу вимагали по 600 гривень. Працювали окремо і постійно підтримували телефонний зв’язок.

Жодних посвідчень вони не надавали, документів не виписували. Єдине, що вони робили – це ставили відмітки у старих актах абонентів.

Шановні криворіжці! Наголошуємо – не впускайте до домівок випадкових гостей! Не давайте безпідставно жодної копійки сумнівним особам!

Окреме прохання до молодого покоління! Будь-ласка, попередьте своїх батьків, бабусь та дідусів про шахраїв. Старенькі найдовірливіші та вразливіші від усіх!

І пам’ятайте про телефон 102!