Кривбасводоканалу повертають лише 5% від викрадених кришок з колодязів

З початку цього року КП «Кривбасводоканал» недорахував 12 кришок з колодязів та 2 корпуси до них. Підприємство продовжує страждати від наслідків дій зловмисників, які полюють на метал та збагачуються за рахунок комунального майна.

Найчастіше кришки зникають у Металургійному, Саксаганському та Покровському районах.

Тільки у 2017 році було вкрадено 293 чавунні кришки з колодязів водоканалу. Підприємство, в свою чергу, подало до правоохоронних органів 91 заяву стосовно цих фактів, але повернуто було лише 5% від викраденого майна.

Всього ж на балансі підприємства знаходиться більше 46 тисяч кришок до водопровідних та каналізаційних колодязів. На КП «Кривбасводоканал» постійно проводиться робота по повторному накриттю тих з них, які з різних причин залишаються відкритими. За минулий рік було накрито 1754 колодязі.

Окрім крадіжок Кривбасводоканал стикається і з іншою навмисною шкодою, яку завдають мешканці міста. Мова йде про випадок, коли автомобіліст декілька разів наїжджав на залізобетонну кришку доти, доки вона не розсипалася. Криворіжці, що були свідками вчинку, записали номер автомобілю та викликали поліцію. Але жодних результатів це не принесло.

Підприємство звертається до мешканців міста з проханням не залишатись осторонь від проблеми та у випадку виявлення злочину терміново повідомляти правоохоронні органи за тел.. 102. Винні мають відповідати за створення загрози здоров’ю та життю кожного криворіжця.