Держповірка лічильників: зміни в законодавстві України

Шановні абоненти, важлива інформація!В законодавстві відбулися зміни щодо державної повірки приладів обліку холодної води .

В минулому році Кабінет Міністрів України ухвалив Постанову № 412, згідно з якою до завершення воєнного стану повірка лічильників не була обов‘язковою.7-го квітня 2023 року вийшла Постанова КМУ № 440, яка набуде чинності 4-го червня 2023 року. Згідно з документом, споживачі повинні повірити прилади обліку протягом трьох місяців після завершення опалювального періоду. У Кривому Розі опалювальний сезон закінчився 23 березня. Отже абоненти, у яких минув або спливає термін повірки лічильників, мають повірити їх до 23 червня. Це можна зробити двома способами:

– самостійно демонтувати прилад і відвезти його до ДП “Кривбасстандартметрологія” (вул. Криворіжсталі, 23; 067-522-71-94), або принести його до водомірної майстерні Кривбасводоканалу (пр. Гагаріна, 41А; 067-563-26-23).

– замовити послугу повірки лічильника без демонтажу в сертифікованій компанії.

– потім запросити контролера на опломбування, контакти районних дільниць тут: https://kp-kvk.dp.ua/?page_id=93.

Зверніть увагу: якщо повірка Вашого лічильника ще чинна, спершу слід зняти стару пломбу. Це також робить контролер Кривбасводоканалу, з яким ви попередньо домовляєтеся про візит. Нагадуємо, що рекомендований термін внесення показань лічильника – останній календарний день місяця.