Заборгованість населення за холодну воду досягла критичного рівня

Восьмий місяць поспіль українці дають відсіч військовій агресії з боку рф. Російські пропагандисти щодня лякають нас холодною зимою і погрожують повністю знищити життєво необхідну інфраструктуру країни. Звісно, це не зупинить ЗСУ, але тут, в тилу, ми маємо згуртуватися і власноруч подбати про забезпечення домівок комунальними благами.

Кричущою проблемою є заборгованість населення за холодну воду і тепло. Наразі оплата споживачів є основним джерелом надходження для підприємств житлово-комунального господарства. Щоб приготувати питну воду, необхідні чималі кошти на закупівлю технічної води, на реагенти, на обслуговування магістралей тощо. Щоб подати тепло в будинки, треба купити холодну воду й нагріти її, а через заборгованість за спожиті послуги цей ланцюг переривається.

Так, станом на 1 вересня 2022 року криворіжці заборгували Кривбасводоканалу 490,3 мільйона гривень. З них 429,4 мільйона – мешканці багатоповерхівок, 60,9 мільйона – приватний сектор. Ці пів мільярда – величезна прогалина в бюджеті підприємства, яку неможливо нічим перекрити.

Ми звертаємось до всіх споживачів з проханням поставити сплату комунальних послуг в розряд першочергових сімейних видатків. Від цього залежить добробут ваших рідних, знайомих, сусідів і країни в цілому. За можливості погасити попередню заборгованість, якщо вона є. Також абонентів, які отримують монетизовані пільги і субсидії, просимо звернути, будь ласка, увагу на стан поточних розрахунків, – чи немає у вас заборгованості.

Разом з тим, у Кривбасводоканалі розуміють складні фінансові умови, в яких опинилась велика кількість мешканців міста, тому боржникам запропоновано альтернативний вихід з боргової ями. Підприємство вже кілька років успішно застосовує практику укладення з абонентами договорів реструктуризації боргу. Цей компромісний крок дозволить підприємству розширити можливості, а вам зменшити боргові зобов’язання. За деталями зертайтеся до районних дільниць Кривбасводоканалу, номери тут.

Нагадуємо, що сплачувати комунальні послуги можна онлайн в будь-який час доби за допомогою сервісів:

  • єдина міська автоматизована система комунальних розрахунків Нова-ком;
  • онлайн-банкінг Приват 24;
  • мобільний додаток Monobank.