На Кривбасводоканалі відбулись відкриті обговорення намірів підприємства щодо зміни тарифів

18 вересня відбулись анонсовані раніше публічні обговорення проектів постанов НКРЕКП «Про внесення змін до постанови Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг від 16 червня 2016 року №1141» та проектів постанов НКРЕКП «Про внесення змін до постанови Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг від 26 листопада 2015 року №2868» та наміри КП «Кривбасводоканал» змінити тариф на 2019 рік.

Захід проводився відповідно до вимог чинного законодавства і дозволив усім бажаючим заслухати позицію та обгрунтування підприємства щодо зміни тарифів на 2018 і 2019 роки.

На слуханнях були присутні керівництво КП «Кривбасводоканал», представник НКРЕКП, представники органу місцевого самоврядування, громадськість.

Винесені на обговорення тарифи на 2018 рік складають: на централізоване водопостачання 5,904 грн (з ПДВ), на централізоване водовідведення – 6,804 грн (з ПДВ) (для приватного сектору, промисловості, бюджетних організацій); на централізоване водопостачання – 6,252 грн (з ПДВ), на централізоване водовідведення – 7,224 грн (з ПДВ) (для багатоквартирного сектору). Навіть після прийняття цих тарифів для КП «Кривбасводоканал» вони залишатимуться одними з найнижчих в Україні.

Зауважень стосовно винесених тарифів не надходило. Остаточне рішення про їх прийняття буде прийнято НКРЕКП.

Враховуючи економічну доцільність та зростання складових витрат діяльності комунального підприємства (електроенергія, реагенти, паливно-мастильні матеріли, необхідність у значному зростанні заробітної плати персоналу для стримання трудової міграції), підприємством були запропоновані наміри і по зміні тарифу на 2019 рік. В ході слухання надійшли пропозиції відкоригувати дані запропонованого тарифу, які будуть враховані, перш ніж будуть передані регулятору.