На Кривбасводоканал відбулось публічне обговорення намірів підприємства змінити тариф

31 серпня на КП «Кривбасводоканал» пройшли публічні обговорення намірів підприємства змінити тариф на послуги водопостачання та водовідведення для усіх категорій споживачів. Підприємству не переглядали тариф з серпня 2016 року.

На захід завітали усі бажаючі, які мали змогу з перших вуст отримати компетентні коментарі щодо причин, які примушують комунальників переглядати діючі тарифи. Серед присутніх були представники громадських організацій, депутатського корпусу, громадськості, ЗМІ.

Нагадаємо, що Кривбасводоканал економічно обгрунтував  свої наміри. Основні з них пов’язані з нагальною необхідністю оновлення старої техніки підприємства, водопровідних та каналізаційних мереж водоканалу, приведення заробітної плати працівників до вимог чинного законодавства та зміною деяких складових тарифу. Утримувати тариф на попередньому рівні підприємству дозволяли оптимізація та перехід на енергозберігаючі технології. Але навіть цього виявилося недостатньо для того, щоб Кривбасводоканал міг охопити якісними і вчасними послугами всіх без винятку споживачів та оновити більшу частину техніки.

Діючі з 02.08.2016 р. тарифи (грн.за куб.м)

Запропоновані на 2018 рік тарифи (грн.. за куб.м)

Для мешканців багатоквартирних будинків

Водопостачання

5,50

6,986

Водовідведення

6,05

11,44

Разом

11,55

18,426

Для мешканців приватного сектору

Водопостачання

5,181

6,4807

Водовідведення

5,712

10,608

Разом

10,896

17,088

За результатами обговорення буде складено та оформлено належним чином протокол, який буде затверджено та погоджено органом місцевого самоврядування і опубліковано на офіційному сайті підприємства.

Протокол тарифи

Протокол Інвест.прогр