Кривбасводоканал розпочинає реалізацію масштабного проєкту із заміни трубопроводів у Центрально-Міському районі

    Попри всі складнощі воєнного часу, місто продовжує жити. Частина водопровідних комунікацій найстаршого Центрально-Міського району Кривого Рогу чесно відпрацювала свій ресурс. За підтримки міського бюджету комунальне підприємство «Кривбасводоканал» планує замінити близько трьох кілометрів зношених трубопроводів на сучасні полімерні на вулиці Кобилянського.

    На перетині проспекту Миру й вулиці Кобилянського криворіжці побачать нові дорожні знаки. Тимчасово – з 15 березня – легковий і вантажний транспорт буде рухатися в об’їзд місця проведення ремонтних робіт.

Проєкт по заміні водогонів виконуватиметься в кілька етапів:

І. Підготовчі роботи. Оскільки заміні підлягатимуть три паралельних труби, узбіччя дороги буде очищено від кущів, сухих дерев, каміння й сміття. Окрім того, вже розпочався процес встановлення огороджень і тимчасових дорожніх знаків для автотранспорту. Закликаємо водіїв і пішоходів бути уважними!

ІІ. Будівельно-монтажні роботи. Вже з 15 березня розпочнеться й триватиме до другої половини травня найважливіший етап – заміна водогонів, переключення абонентів, встановлення запірної арматури та фасонних частин, будівництво технологічних камер і монтаж колодязів. В роботі буде застосовано комбінований метод прокладання трубопроводів: відкритим способом і метод санації. Це дозволить уникнути великих розкопок і, відповідно, істотного порушення благоустрою на прилеглих територіях.

ІІІ. Випробування трубопроводів. Після заміни нові труби потрібно буде протестувати. Спочатку воду запустять в дрібніші водогони, потім у великий, магістральний. В разі успішного запуску буде проведено дезінфекцію труб; лабораторія відбере проби води і проведе необхідні аналізи за санітарно-хімічними та мікробіологічними показниками.

ІV. Благоустрій. Завершальний етап – вивезення ґрунту, демонтаж тимчасових дорожніх знаків, відновлення пошкоджених ділянок дороги.

Тож тимчасово буде перекрито дорогу від перетину вул. Кобилянського з пр. Миру до перетину вул. Кобилянського з площею Вознесенського. Окрім того, не буде проїзду на вул. Кобилянського з пр. Поштового через вул. Пушкіна і через вулиці:

  • Полубоярцева
  • Азовська
  • Балхаська
  • Декабристів.

Будь ласка, обирайте маршрути об’їзду заздалегідь. Сподіваємось на розуміння через тимчасові незручності!