Сплатіть борг – збережіть субсидію!

Кабінет міністрів України 15 листопада 2021 року прийняв Постанову № 848 “Про спрощення порядку надання населенню субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива”, згідно з якою житлова субсидія не призначається на наступний період при наявності простроченої понад три місяці (на дату надання такої інформації) заборгованості з оплати житлово-комунальних послуг, витрат на управління багатоквартирним будинком, строк позовної давності якої не минув і загальна сума якої перевищує 40 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян на день звернення за призначенням житлової субсидії (крім заборгованості за послугу з постачання та розподілу природного газу, що нарахована виконавцем комунальної послуги з посиланням на рішення суду щодо норм споживання природного газу побутовими споживачами у разі відсутності лічильників газу та у зв’язку з приведенням об’ємів використаного природного газу побутовими споживачами до стандартних умов).

У зв’язку з цим, КП «Кривбасводоканал» нагадує своїм абонентам про майбутню перспективу і застерігає від накопичення боргів за послугу.

Своєчасна оплата за водопостачання та водовідведення дозволить знизити матеріальний тягар і оформляти при необхідності субсидії в майбутньому. В іншому випадку – фінансові зобов’язання споживача будуть тільки посилюватися.

Споживачам, які опинилися у скрутному матеріальному становищі, але хочуть погасити заборгованість, КП «Кривбасводоканал» пропонує укладення договорів реструктуризації. Ми завжди готові йти назустріч сумлінним абонентам.