Без траншей і перешкод для транспорту. На проспекті Гагаріна замінили колектор за одну ніч

Проспект Гагаріна та його околиці – негласний молодіжний центр Кривого Рогу. Кілька вишів, гіпермаркет, спортивний комплекс, кінотеатр, дрібні тематичні магазинчики, кав’ярні, телеканал, станція метро… Все це утворює такий собі вулик із постійним рухом. Всю використану воду із закладів та житлових будинків збирають кілька колекторів.

Один з них, самопливний велетень-колектор діаметром 500 мм за десятки років вже втомився від постійних навантажень. Щоб упередити витік стоків назовні, фахівці Кривбасводоканалу продовжують поетапну заміну каналізаційної сітки проспекту Гагаріна та прилеглих вулиць. Однак в такому жвавому районі традиційні способи заміни трубопроводів просто неможливі: щоб дістатися на глибину від 3-х до 6-ти метрів та замінити частину масивного колектора, треба було б на кілька місяців “заморозити” життя. Транспорт пустити в об’їзд, зняти дорожнє полотно, розкурочити дорогу вщент, обережно монтувати труби, оминаючи комунікації інших комунальних служб.

Тому для заміни пошкодженої ділянки труби, що пролягає на перехресті пр. Гагаріна та вул. Єсеніна, було прийняте рішення знову застосувати коштовний, але дуже крутий спосіб прокладання труб – полімерного рукава. Навесні таким чином замінили частину сусіднього колектора на вул. Героїв АТО.

Працювали вночі, щоб не створювати перешкод для руху громадського транспорту. Вже на ранок 21 жовтня 2021 року було прокладено майже 30 метрів колектора і містяни не відчули жодного дискомфорту під час та після ремонту.

 

На реалізацію проєкта підприємство витратило близько 470 тисяч гривень. Щоб таких швидких і комфортних оновлень у місті побільшало, закликаємо абонентів вчасно сплачувати рахунки за холодну воду!