Як економити воду, не виходячи з дому

Ранок ми починаємо з умивання водою, протягом дня неодноразово приймаємо їжу та напої, приготовлені на основі води, а щовечора змиваємо з себе денні турботи знову ж водою.

Прісну воду можна розглядати як вичерпний ресурс, оскільки в багатьох регіонах Земної кулі виник гострий дефіцит води. Вже йдеться про нерівномірність її розподілу і неможливість її використання через забруднення.

Вичерпність ресурсів вимагає особливо дбайливого до них відношення. Ресурс втрачає можливість самовідновлення або його відновлення вимагає значних витрат.

Водних ресурсів бракує в районах максимальною концентрацією населення, промисловості та сільського господарства. У зв’язку з виробничою діяльністю відбувається якісне виснаження водних ресурсів, обумовлене забрудненням водних об’єктів побутовими, промисловими стоками і сільськогосподарськими змивами.

Дбайливе поводження з питною водою також важливо, як і ефективний захист води в водоймах і ґрунтових вод. Хоча ми й маємо у розпорядженні запаси води, але повинні з цими запасами дбайливо поводитися.

Хто економить питну воду, той економить також і енергію, хто менше створює стічних вод, той дбайливо ставиться до наших водойм.

За результатами численних досліджень, витрати питної води у середньостатистичній родині виглядають приблизно так:

Тільки несправні крани призводять до суттєвих втрат води через витоки:

Насправді ж існує кілька простих та ефективних способів економити воду в побуті, без зайвих складнощів і зусиль!