Увага! Шахраї під виглядом працівників Кривбасводоканалу збирають особисті дані споживачів

Кривбасводоканал закликає абонентів бути пильними та уважними: у передвиборчий період активізувалися шахраї!

27 серпня зафіксовано випадок шахрайства у Тернівському районі. Дві жінки, представившись контролерами водоканалу, проникли до квартири літньої мешканки вулиці 10-ї Гвардійської дивізії. Ще на подвір’ї шахрайки розповіли бабусі, що нібито їй належить матеріальна допомога від міста на користь оплати холодної води у розмірі 450 гривень. Нібито для цього вони здійснюють особистий перепис пільгової категорії споживачів. Вже у помешканні фейкові працівниці формально оглянули водомір та попросили національний паспорт власниці житла, списали його дані.

З огляду на ситуацію, повідомляємо: співробітники КП “Кривбасводоканал” завжди мають при собі посвідчення працівника і зобов’язані його пред’явити. На підприємстві існує база з особистими даними абонентів, з якими укладено договір, тому, виходячи на рейд, контролери знають адреси і ніколи не просять показати національний паспорт. Окрім того, під час карантину особисті візити контролерів мінімізовано.

Якщо до вас підходять невідомі з аналогічною інформацією, або пропонують послуги, не властиві для діяльності водоканалу, будь ласка:

  • – вимагайте посвідчення працівника. Якщо виникає сумнів щодо його автентичності, – телефонуйте до Кол-центру, або інспекції водоканалу у вашому районі. Контакти тут . Продиктуйте ПІБ, серію і номер посвідчення. Оператори перевірять інформацію.
  • – якщо особа проявить наполегливість, звертайтесь до поліції.
  • – перевірте наявність і актуальність державних або міських програм для пільгових категорій споживачів комунальних послуг у офіційних джерелах.