До чого призводить низька культура користування каналізацією

Ситуація із засміченнями у Кривому Розі, на жаль, залишається стабільно плачевною. Особливо “гарячим” сезоном для міських каналізаційних мереж є літо й осінь, адже до традиційного “ворожого” списку додаються залишки розмаїття овочів і фруктів, які у великій кількості  потрапляють до стоків і забивають труби.

Наочний приклад – витік каналізації поруч із зупинкою громадського транспорту на вулиці Лермонтова, що зафільмували небайдужі перехожі. Вчергове каналізаційні труби, які перебувають на балансі Центрального ринку, не витримали навантаження сміттям, і стоками затопило пішохідну зону.

Слід зазначити, що неправильне користування каналізацією суттєво зношує труби, вони звужуються і втрачають пропускну спроможність. В даному випадку проблема є системною, адже засміченням “сприяє” наявність поблизу продуктових лотків і павільйонів. Численні обгортки, серветки, поліетиленові пакети, пластик, засоби гігієни, елементи упаковки, залишки жирних продуктів, кісточки з фруктів  – неповний перелік речей, якими мешканці щедро “годують” каналізацію.

Пам’ятайте, що засмічення не виникають самі по собі, їх утворюють люди. Зношені нескінченним сміттям труби і річки нечистот на вулицях – це обличчя нашого міста. Нехай воно завжди буде тільки привітним!