Майже фінал: роботи з реконструкції правої гілки колектору від КНС №7 добігають кінця

Як відомо, у Кривому Розі реалізується важливий екологічний проект – реконструкція напірного каналізаційного колектору від каналізаційної насосної станції (КНС) №7 до КНС №8. Його втілення стало можливим завдяки підтримці міської влади та виділенню бюджетних коштів. Перший етап реконструкції – заміна правої гілки колектору – добігає кінця. На черзі – прокладання лівої гілки.

Цей об’єкт КП “Кривбасводоканал” був обраний невипадково. Старі трубопроводи, які забезпечують перекачку стоків від значної частини Саксаганського району, через значний знос знаходились у критичному стані. Будь-яке пошкодження могло привести до витоку та потраплянню брудної води до річки Саксагань. Для упередження подібних ситуацій було запропоновано провести масштабну реконструкцію.

На сьогоднішній день майже завершено реконструкцію правої гілки. Це близько 2-х кілометрів нової поліетиленової труби. Найближчим часом вона буде запущена в роботу і підприємство може розпочати оновлення лівої гілки колектору – ще близько 2 кілометрів. Саме для цього рішенням сесії міської ради було підтримано виділення додаткових коштів.