Кривбасводоканал не має відношення до збору коштів на домові прилади обліку води

22 червня цього року був прийнятий та 2 серпня набрав чинності Закон України «Про комерційний облік теплової енергії та водопостачання», яким передбачено оснащення будівель та споруд комерційними приладами обліку. Це стосується як теплових лічильників, так і лічильників на воду.

Враховуючи те, що на сьогоднішній момент відсутній чіткий механізм застосування норм цього закону, декілька комунальних підприємств – надавачів послуг, в тому числі КП «Кривбасводоканал», надіслали до Мінрегіону запити на отримання відповідних роз’яснень. Тільки після цього будуть доцільні конкретні кроки до виконання статей закону.

До КП «Кривбасводоканал» звернулись декілька мешканців багатоповерхівок, які повідомили про те, що невідомі збирають з кожної квартири по 600 гривень на встановлення домового приладу обліку води.

КП «Кривбасводоканал» офіційно заявляє, що жодного відношення до подібних дій не має. Про будь-які зміни та події, які стосуються діяльності КП «Кривбасводоканал», підприємство повідомляє у своїх офіційних джерелах. Для перевірки інформації ви можете звернутись до Контакт-центру водоканалу: 499-15-75 або 067-659-15-75.