Злісні боржники за воду можуть залишитись без майна

КП «Кривбасводоканал» як відповідальне підприємство не може стояти осторонь проблеми з великими боргами абонентів. Як відомо, юридична служба водоканалу захищає законні інтереси підприємства у судовому порядку. До кардинального кроку фахівців підштовхує ігнорування значною кількістю боржників попереджень про наслідки несплати за послугу.

Як правило, суд виносить наказ про стягнення з абонента боргу перед КП «Кривбасводоканал», після чого комунальники разом з представниками  Державної виконавчої служби здійснюють поквартирний обхід споживачів-боржників.

Так було і 19 травня в Інгулецькому районі. Фахівці побували на вулицях Салтиківській, Подлєпи, Збагачувальній, Кронштадтській. Невелика кількість мешканців накопичила загальний борг у сумі понад 115 тисяч гривень. Є приклади, коли одна людина заборгувала підприємству близько 20 тисяч гривень.

Боржників, які відмовились повертати підприємству кошти, чекав опис майна та відключення від послуги.

Спільні виїзди комунальників і судових виконавців будуть проходити за спеціальним графіком щотижня. Це дозволить підприємству забезпечити надходження необхідних коштів і ефективно використовувати їх у своїй діяльності на благо всіх криворіжців.