Каналізаційну насосну станцію №8 готують до капітального ремонту

КП «Кривбасводоканал» продовжує в рамках Стратегії розвитку підприємства технічне переоснащення своїх об’єктів. Наразі підготовлено робочий проект «Капремонт КНС-8 (заміна обладнання) по вул. Володомира Великого (Мелешкіна)», яким передбачено демонтаж існуючого насосного агрегату ФГ 2400/75,5, що відпрацював свій ресурс, та встановлення нового енергоефективного насосу KWPK250-250-0630 з електродвигуном 315 кВт, 1000 об./хв. та перетворювачем частоти.

На КНС-8 надходять стоки з КНС №№ 7, 32, 53, 4-ї дитячої лікарні, частини житлової забудови Саксаганського та Покровського районів, далі вони перекачуються на Центральну станцію аерації.  Заходи, передбачені проектом, дозволяють підвищити ефективність та стабільність перекачування стічних вод, звести до мінімуму кількість витоків неочищених стічних вод, а значить, знизити ризик виникнення інфекційної та санітарно-токсикологічної небезпеки.

Окрім того, заміна застарілого обладнання на енергоефективне дозволить знизити споживання електроенергії, а це, в свою чергу, дасть можливість утримувати тарифи на послуги з водопостачання та водовідведення на існуючому рівні.