Кривбасводоканал встановив 26 підкачувальних насосів в будинках Кривого Рогу

 

Останні два місяці Кривбасводоканал активно впроваджував один із методів енергозбереження – установку локальних підкачувальних насосів. Це ефективне рішення для багатоквартиних будинків, де на верхніх поверхах має місце проблема низького тиску води. Розумний пристрій вмикається саме в той час доби, коли відбувається максимальний водорозбір і підкачує таку кількість води, яка необхдна споживачам.

Максим, мешканець будинку на вулиці Кокчетавській, каже, що раніше мав проблеми з пранням та купанням у ванній: “Завдяки насосу тиску води вистачає на задоволення побутових потреб, при цьому суми в платіжках не змінюються”.

“Подеколи не вистачало тиску води для нашого 16-поверхового хмарочосу. Після встановлення насосу сусіди з верхніх поверхів забули про ті часи”, – ділиться Наталія, мешканка будинку на вулиці Миколи Світальського.

Підкреслимо, що витрати, пов’язані з установкою та обслуговуванням насосів, підприємство взяло на себе.

“Мешканці будинку задоволені: спокійно приймають ванну, купають дітей, користуються  пральними машинками. І я спокійна – в нас повний порядок!” – каже голова правління ОСББ “Землячки-3” Світлана Шилова.

За рахунок оптимізації тиску в магістральних трубах водопостачання та локальних підкачуючих насосів зменшиться споживання електричної енергії, яку витрачають великі насоси на станціях водопідготовки.  Це дозволить підприємству утримати тариф на стабільному рівні.