Піклуючись про мешканців та природу Кривбасводоканал завчасно проводить ремонт колектору

Ще у травні КП “Кривбасводоканал” розпочав реалізацію проекту з заміни правої гілки напірного каналізаційного колектора від каналізаційної насосної станції (КНС) №7 до КНС №8. Проектом передбачена заміна 2 кілометрів мережі, втілення чого стало можливим завдяки підтримці міського бюджету. Роботи вийшли на фінальний етап. На черзі – оновлення лівої гілки колектора, і підприємство готово освоїти бюджетні кошти у разі їх виділення на продовження реконструкції.

Старі трубопроводи, які призначені для транспортування стоків від значної частини Саксаганського району, були введені в експлуатацію десятки років тому. З плином часу та ростом забудови району навантаження на колектор зростало. Цей фактор разом з фізичним зносом виснажили ресурс колектора, що могло б стати причиною його пошкодження і витоку стоків. Особливо небезпечно це для річки Саксагань, розташованої недалеко від КНС №7. Тому комунальники діяли на випередження і міська влада підтримала їх. 

В роботі по заміні колектора КП “Кривбасводоканал” використовує сучасні матеріали та технології. Замість металевої труби прокладено поліетиленову, яка має кращі експлуатаційні і гарантійні властивості. Прокладають її методом санації (протягування труби під землею) – більш швидкий і зручний, на відміну від траншейного, спосіб. 

З вересня у планах КП “Кривбасводоканал” розпочати реконструкцію лівої гілки колектора. Повноцінна реалізація проекту забезпечить безаварійний рух стоків до насосної станції №8. Переваги очевидні – відсутність витоків, безпека для природних ресурсів, комфорт для людей.