Багато криворіжців досі плутають каналізацію зі смітником

Неприємний запах та брудні потоки води по вулицях – явище, яке трапляється у Кривому Розі нерідко. Проте наріканням, які мешканці шлють на адресу Кривбасводоканалу, має передувати питання – чому взагалі такі витоки можливі? І відповідь змусить кожного городянина уважно придивитись до себе. 

Засмічення каналізаційних мереж створюють перешкоду для руху стоків до каналізаційних насосних станцій і вони виходять на поверхню землі. Викликає засмічення жир та сміття, яке опинилося в трубі водовідведення, а не в урні. Це коли людина змила в туалеті ганчірку, вушні палички, недопалки, засоби особистої гігієни, харчові відходи, бите скло, – і сподівається, що це залишиться без наслідків. Коли десятки й сотні людей з різних будинків роблять саме так, витік каналізації – справа часу. 

Працівники КП “Кривбасводоканал” щодня усувають в середньому 100 засмічень каналізації. Вони трапляються у всіх районах міста. Замість того, щоб витрачати ресурси, зусилля та час на ремонт або заміну мереж, бригади змушені боротися з наслідками людської невихованості. 

Те сміття, яке накопичується в мережі, блокує рух стоків і призводить до витоку. Те, яке все ж таки пройшло по трубопроводам далі, надходить до очисних споруд і вимагає їх надмірної роботи. Тобто, негативні наслідки для всього міста від змиву сміття в туалет очевидні.

А тому нагадуємо в черговий раз – для сміття існує ВИКЛЮЧНО урна!