Нове життя орендованих об’єктів КПВС

На початку 2018 року комунальним підприємством «Кривбасводоканал» було взято в оренду окремо визначене майно ДП «Кривбаспромводопостачання». Цей крок, зокрема, дозволив спеціалістам водопостачання оптимізувати надання послуги споживачам. Мова йде не тільки про покращення гідравлічного режиму, що напряму впливає на зменшення кількості поривів, а й про оновлення частини обладнання орендованих об’єктів.  Загалом за минулий рік на це витрачені сотні тисяч гривень.

КП «Кривбасводоканал» встановив 2 сучасні насоси на Радушанському водопровідному комплексі. Від цих агрегатів залежить стабільність перекачування води з резервуарів чистої води до інших насосних станцій, – так проходить шлях води до споживачів. Нові насоси не тільки надійно працюють, а й споживають в середньому на 20% електроенергії менше.

Крім того, проведено промивку відстійників води, ремонт запірної арматури Д600, Д500, Д400, замінено хлоратор у хлораторній та проведені інші дрібні ремонтні роботи.

Окремої уваги заслуговує той факт, що КП «Кривбасводоканал» після оренди окремо виділеного майна КПВС отримав в управління склад хлору з діючою виключно у ручному режимі систему сповіщення та локалізації. Комунальниками було вирішено в рамках стратегії розвитку включити у план заходів облаштування складу хлору автоматизованою системою. Її впровадження стало головним пріоритетом. На сьогоднішній день система встановлена і випробувана.

Наведені вище факти говорять про вклад з боку водоканалу фінансового, технічного та інтелектуального ресурсу в управління ввіреним майном.