ПРО ПУНКТИ ПРИЙОМУ ЗАЯВ НА ОТРИМАННЯ ЧАСТКОВОЇ КОМПЕНСАЦІЇ ОПЛАТИ КОМУНАЛЬНИХ ПОСЛУГ

З метою соціальної підтримки мешканців міста в умовах підвищення тарифів на комунальні послуги, відповідно до рішення міської ради від 21.12.2016 №1182 «Про затвердження Програми соціального захисту окремих категорій мешканців м. Кривого Рогу на 2017 – 2019 роки», керуючись Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні», виконком міської ради затверджено Порядок проведення часткової компенсації вартості послуг тепло- або водопостачання та водовідведення окремим категоріям мешканців міста у зв’язку з підвищенням тарифів на комунальні послуги Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг.

Бланк заяви на отримання часткової компенсації

        Часткова компенсація надається громадянам, які постійно проживають на території міста та мають реєстрацію у Кривому Розі.

        Часткова компенсація надається одноразово однією сумою в розмірі 500 грн. на одне домогосподарство за один вид комунальних послуг. У разі розділення особових рахунків часткова компенсація може надаватися за однією адресою декільком мешканцям міста.

Часткова компенсація надається:

  1. малозабезпеченим сім’ям, які згідно із законодавством отримують відповідну допомогу;
  2. одиноким матерям (батькам), усиновлювачам незалежно від отримання ними державної допомоги на дітей одиноким матерям до досягнення 23-річного віку; у разі смерті одного з батьків – матері (батькові) дітей, які не одержують на них пенсію в разі втрати годувальника або соціальну;
  3. особам з інвалідністю;
  4. сім’ям, які виховують дітей з інвалідністю;
  5. опікунам чи піклувальникам на адресу реєстрації підопічного;
  6. багатодітним сім’ям;
  7. безробітним, які понад рік перебувають на обліку у центрі зайнятості;
  8. прийомним сім’ям та дитячим будинкам сімейного типу;
  9. особам, які постраждали внаслідок чорнобильської катастрофи;
  10. ветеранам війни, учасникам антитерористичної операції на сході України та операції об’єднаних сил у Донецькій і Луганській областях, сім’ям загиблих, померлих ветеранів війни, сім’ям учасників антитерористичної операції на сході України та операції об’єднаних сил у Донецькій і Луганській областях, які пропали безвісті в зоні їх проведення або перебувають у полоні, «дітям війни», реабілітованим, жертвам нацистських переслідувань, ветеранам військової служби, органів внутрішніх справ, служби цивільного захисту;
  11. непрацюючим пенсіонерам;
  12. повнолітнім студентам, студентам у віці від 16 до 18 років, яким згідно з чинним законодавством України надано повну цивільну дієздатність, закладів вищої освіти І – ІV рівнів акредитації денної форми навчання;
  13. працівникам бюджетних установ, підприємств, що належать до комунальної власності міста, у тому числі тим, які перебувають у відпустці по догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку.
  14. опікуни або піклувальники мають право за цим Порядком на отримання часткової компенсації на підопічного за умови реєстрації за різними адресами.

Для отримання часткової компенсації, подаються до прийомних пунктів, визначених виконкомами районних у місті рад  за місцем реєстрації, такі документи:

  1. особисту заяву зі згодою на обробку персональних даних;
  2. копію паспорта (1, 2, сторінка та сторінка з реєстрацією місця проживання);
  3. копію довідки про присвоєння реєстраційного номера облікової картки платника податків;
  4. документ про належність до категорій, указаних у пункті 6 (оригінал довідки про отримання державної соціальної допомоги, підтвердження факту навчання студента на денній формі навчання, роботу в бюджетній установі, копія посвідчення, копія трудової книжки (перша та остання сторінка з відомостями про звільнення), тощо);
  5. документ, що підтверджує розділення особових рахунків (для тих заявників в домогосподарствах яких розділені особові рахунки);

Копії документів надаються при наявності оригіналів та завіряються уповноваженими особами, які здійснюють прийом документів, або заявниками.

Заяви та документи приймаються до 01 грудня 2019 року.

Часткова компенсація перераховується за послуги  водопостачання та водовідведення безпосередньо КП «Кривбасводоканал» для подальшого перерахування на особовий рахунок заявника.

 

Дислокація пунктів прийому заяв на отримання компенсації вартості  послуг тепло- водопостачання та водовідведення у 2019 році

Для сприяння мешканцям міста у зручному та швидкому оформленні компенсації КП «Кривбасводоканал» також поповнив перелік пунктів, де можна написати відповідну заяву. Ті категорії мешканців, які мають право скористатися можливістю отримання допомоги, можуть звертатися у службу Водозбуту в кожному цеху у всіх районах міста.