Райони-лідери з нарощування боргів за воду

Борги споживачів – головні гальма розвитку комунальної сфери. Навіть при існуючих стратегіях та готовності надавачів послуг кардинально змінювати інфраструктуру, саме борги тримають підприємства у заручниках обставин. КП «Кривбасводоканал» не виключення. Сьогодні колосальна заборгованість населення не дає можливості підприємству зробити впевнений стрибок прогресу.

За підсумками 2018 року визначились невтішні лідери за накопиченням боргів перед водоканалом. Загальний приріст заборгованості у багатоквартирному секторі найвищий у Саксаганському (+7,62 млн.грн), Покровському (+7,61 млн.грн) та Металургійному (+5,54 млн.грн) районах. Щодо приватного сектору, то тут ситуація наступна: Покровський район (+0,63 млн.грн), Центрально-Міський (+0,43 млн.грн) та Металургійний (+0,13 млн.грн). Аналогічна ситуація і з приростом на один особовий рахунок.

Нажаль, замість погашення минулих боргів, споживачі утримують тенденцію до їх збільшення. Така ситуація не може позитивно впливати на діяльність комунального підприємства. Усі позитивні зміни, які вдається реалізувати на водоканалі – виключно за рахунок добросовісних платників та ефективного підходу менеджерів.