Кривбасводоканал погодинно контролює якість води

Водопідготовка – найвідповідальніший етап роботи КП «Кривбасводоканал». Подача споживачам води відповідної якості – задача, яку спеціалісти підприємства вирішують цілодобово.

В 2018 році були повністю дотримані норми з якості води, що подається на місто. Після водозабору та першого підйому вода  піддається первинному хлоруванню на очисних спорудах, проходить через відстійник, фільтр та знезаражується. Для цього використовуються реагенти – коагулянт для осадження зважених та органічних речовин і хлор для знезараження. Після вода магістральними водогонами подається в розподільчу мережу і таким чином надходить до споживача. В кожному районі міста до подачі води населенню задіяні насосні станції дохлорування для забезпечення подальшого знезараження питної води.

На підприємстві цілодобово працює лабораторія з контролю виробництва, де погодинно проводиться контроль  питної води. Виконуються аналізи води джерела, резервуарів чистої води та етапів очистки: це  камери реакції, відстійники, фільтри, загальні фільтрати. Проводиться моніторинг питної води і на станціях дохлорування та в точках відбору на магістральних водоводах.  Лабораторія виконує  санітарно–хімічні, мікробіологічні, паразитологічні, гідробіологічні аналізи. Загалом це 52 показника, які на даний момент відповідають Державним санітарним нормам та правилам.

Крім того вода контролюється місцевими та обласними органами Держспоживслужби.

Всі реагенти, які використовуються для виробництва питної води мають сертифікати та проходять випробування в лабораторії.

За весь минулий рік і по сьогоднішній день усі дослідження підтверджують безпечність води за хімічним складом.

Сьогодні КП «Кривбасводоканал» продовжує в тих же темпах. Увага до якості води – підвищена.

Якщо безпосередньо у вашій квартирі чи будинку є сумніви щодо цього – зверніть увагу на інфорграфіку, де розкриті можливі причини впливу на стан води. У разі виключення наведених обставин – ви можете звернутись на підприємство.