Нові екскаватори дозволяють водоканалу усувати пориви значно швидше

Оперативність ліквідації поривів та витоків працівниками КП «Кривбасводоканал» є помітною складовою в оцінці якості роботи підприємства. Однак швидкість роботи комунальників залежить не тільки від людського фактору. Велике значення відіграє стан техніки, на якій працюють бригади.

На сьогоднішній день завдяки підтримці міської влади, депутатського корпусу та зваженого підходу менеджменту підприємства вдалося оновити парк екскаваторів. Кардинальну різницю в роботі вже показали нові Hyundai та Bobcat.

Ці екскаватори мають потужну гідравліку, зручне управління та відрізняються удосконаленою комплектацією. Такі характеристики дозволяють за необхідності переоблаштовувати механізм для використання гідромолоту, зміни інших насадок, що пришвидшує землерийні роботи. Для порівняння – на старому екскаваторі задля того, аби вирити траншею глибиною не більше 4 метрів та супутніх маневрувань потрібно було приблизно 2 години, нині новий екскаватор дозволяє проводити аналогічну роботу в два рази швидше. До того ж, сучасна техніка дозволяє копати на глибину до 5 метрів.

Повернення боргів споживачами та вчасна оплата за воду відкриють підприємству нові можливості покращити існуючий автопарк. Критичний стан сьогодні мають аварійні автомобілі. Повне переоснащення ремонтного рухомого складу ще більше прискорить роботу бригад і забезпечить комфорт самих городян.