Найчастіше каналізація забивається у Саксаганському та Покровському районах

В середньому по 100 засмічень щодня продовжують усувати бригади Кривбасводоканалу по всьому місту. Боротьба з наслідками зносу труб та людської невихованості не втрачає свого значення.

Комунальники й досі дістають з колодязів ганчірки, залишки їжі, засоби гігієни. Окреме місце у переліку того, що ускладнює рух стоків, займає жир. У сучасному світі він став ворогом для системи каналізації. Все перелічене – результат людської діяльності, яка все сильніше впливає на стан труб водовідведення, тим більш зношених.

Частіше комунальники ліквідовують засмічення каналізації у Саксаганському та Покровському районах. Трапляються випадки, коли допомога водоканалу потрібна повторно. Це говорить про те, що навіть після прочистки люди продовжують змивати в санвузлах все підряд, від чого система швидко дає збій. Траплялись випадки коли біля колодязю знаходились стихійні звалища сміття, і ймовірно, частина з цього потрапляла у каналізацію.

Коли мешканці скаржаться на засмічення та вимагають термінового приїзду комунальників, вони навіть не хочуть звернути увагу на себе, змінити свої звички для власного блага. Бо як би часто та швидко не працювали бригади, проблема буде повертатись. І її вирішення залежить від поведінки кожного.