ЖБК «Восток 22», що на Матусевича, 30, обмежили у водопостачанні через борг понад 100 тисяч гривень

На початку жовтня будинок по вулиці Матусевича, 30 був обмежений у водопостачанні. КП «Кривбасводоканал» таким чином діяв з метою відстоювання прав комунального підприємства у двосторонніх договірних відносинах з житлово-будівельним кооперативом «Восток 22», членами якого є мешканці названого будинку.

Ще у 2006 році між ЖБК «Восток 22» та КП «Кривбасводоканал» був підписаний договір про надання послуг з централізованого постачання холодної води і водовідведення. Тобто, з цього моменту почали діяти права та обов’язки двох юридичних осіб.

Враховуючи те, що  ЖБК «Восток 22» була накопичена заборгованість за надані послуги у сумі більше 100 тисяч гривень, комунальне підприємство ще у 2017 році звернулось до суду з позовом про стягнення боргу. Обставини, на які посилався водоканал, були підтверджені матеріалами справи та не спростовані відповідачем. Тому суд дійшов висновку про правомірність вимог позивача.

Підкреслимо, що відповідно до умов договору постачальник послуги має право тимчасово забороняти (зупиняти) подачу води Споживачу за систематичну неоплату послуг з питного водопостачання та водовідведення. Тому дії КП «Кривбасводоканал» є повністю вмотивованими та відповідають вимогам чинного законодавства. До того ж, підприємство неодноразово попереджало ЖБК про можливість настання наслідків невиконання рішення суду. Запропоновано було і договір реструктуризації боргу, який не виконувався. За відносини ЖБК зі своїми мешканцями Кривбасводоканал не відповідає. Задача комунального підприємства – проводити свою господарську діяльність та пропагувати вчасну оплату послуг усіма споживачами.

КП «Кривбасводоканал» не може дозволити боржникам у ситуації дефіциту ресурсів на оновлення трубопроводів отримувати послугу за рахунок інших споживачів, які вчасно сплачують за воду. Вірогідно, що спроби політичних діячів маніпулювати ситуацією з будинком по вул. Матусевича, 30 є популізмом.

8-го жовтня частина мешканців вказаного будинку відвідала КП «Кривбасводоканал», де керівництвом підприємства були роз’яснені обставини, за яких обмежили послугу. Ситуація знаходиться на особливому контролі і буде вирішуватись виключно у рамках закону.