На 5-му Зарічному планується замінити сотні метрів зношених ділянок трубопроводу

В рамках підготовки до опалювального сезону на КП «Кривбасводоканал» окремо вирішується питання з забезпечення стабільного водопостачання мешканців міста. Зокрема, підприємство поступово підходить до планової заміни зношених ділянок трубопроводів у мікрорайоні 5-й Зарічний.

Останні декілька днів зусилля бригад комунального підприємства були зосередженні на локалізації поривів та витоків у мікрорайоні. Зношені водопроводи все частіше дають про себе знати. Разом з цим, Кривбасводоканалом ведуться паралельні заходи з нормалізації стану водопостачання району: придбання 400 метрів нової поліетиленової труби, установка регуляторів тиску, підкачуючих насосів та відладка перетворювача частоти.

На підприємстві розуміють, що за час, доки кожен з цих заходів буде остаточно реалізовано, багато мешканців вже встигли відчути дискомфорт. Але здійснити заплановані дії оперативно не дозволяють шалені борги населення. Наприклад, по мікрорайону 5-й Зарічний борг мешканців перед водоканалом склав 4,65 млн. грн. Отримавши ці кошти, підприємство б мало змогу проводити модернізаційні процеси більш інтенсивно. Це стосується й інших районів міста. Нагадаємо, загальний борг багатоквартиного сектору перед Кривбасводоканалом вже перевищує суму у 130 мільйонів гривень.