З початку року Кривбасводоканал накрив кришками понад 1500 колодязів

178 кришок і кришок з люками для колодязів недорахувався Кривбасводоканал з початку року. Основною причиною їх зникнення залишаються крадіжки комунального майна невідомими.

При виявленні пропажі співробітники водоканалу повідомляють про це в поліцію, фіксуючи тим самим факт правопорушення. За 7 місяців цього року за фактом зникнення 178 кришок і люків складено 63 заяви в правоохоронні органи. На жаль, на сьогоднішній день з викраденого майна не було повернуто жодної одиниці.

КП «Кривбасводоканал» моніторить ситуацію з наявністю кришок на колодязях. Накривати доводиться не тільки ті місця, які постраждали від дій зловмисників, а й ті колодязі, кришки на яких були зруйновані транспортними засобами або могли зніматися жителями для використання в своїх особистих побутових потребах. Всього з початку року підприємством було встановлено 1683 кришки на колодязях. Більшість – залізобетонні, які доречно використовувати в зелених зонах і у дворах житлових будинків. При накритті підприємство також використовує полімерпесчані люки, що встановлюються на території в’їздів у двори або мінімально завантажених дорогах. Чавунні люки використовують для накриття колодязів, розташованих на магістралях.

Всі ці конструкції підприємство через тендерні процедури закуповує у вітчизняних постачальників, вони сертифіковані і відповідають вимогам безпеки.