Ситуація щодо поставок хлору водоканалам

В Україні залишається напруженою ситуація з поставками водоканалам дезинфікантів. 17-го липня цьому питанню була присвячена нарада під головуванням першого Віце-прем’єра Степана Кубіва. На зустрічі були присутні представники єдиного в Україні виробника хлору АТ «Дніпроазот», Антимонопольного комітету, Укрводоканалекології, інші посадові особи.

За інформацією Асоціації водоканалів України «Укрводоканалекологія» в результаті переговорів була досягнута домовленість про запуск заводу, однак варто зазначити, що такі домовленості були і раніше, проте ситуація не рушила з місця. Станом на сьогоднішній день ситуація з наявністю хлору досягла критичної межі для більшості водоканалів країни.

Що стосується КП «Кривбасводоканал», то наразі керівництво підприємства докладає зусиль до пошуку оптимальної альтернативи вітчизняним поставкам. Зокрема, в якості постачальників розглядаються Угорщина та Узбекистан. Мова йде про наміри сторін до співпраці, однак на даний момент говорити про конкретні об’єми та поставки хлору з цих країн передчасно.

Вирішення питання ускладнюється особливостями процедур документального оформлення та логістики.

Окремо варто зазначити, що про переобладнання потужностей підприємства мова сьогодні не йде. Будь-які технічні переоснащення потребують колосальних коштів та часу, на які Кривбасводоканал сьогодні не може розраховувати, а питання поставок хлору має вирішуватись у стислі терміни.