Борги підприємств Новопілля спричинили напружену ситуацію з водопостачанням

У селі Новопілля Криворізького району обмежені послуги водопостачання та водовідведення через борги місцевих надавачів послуг.

Справа у тому, що мешканці цього населеного пункту з кінця 2017 року напряму отримують послуги водопостачання та водовідведення від ЖКП «Новопілля». Це підприємство, в свою чергу,  має договірні відносини з КП «Кривбасводоканалом» і накопичило борг перед комунальниками у сумі 101 346 гривень. У договорі між цими двома юридичними особами прописано, що у разі несплати за своїми зобов’язаннями коштів Кривбасводоканалу останній має право обмежити послуги.

ЖКП «Новопілля» неодноразово попереджали про можливість настання негативних наслідків у разі виникнення боргів, однак ЖКП тривалий час не реагувало на попередження. Користуючись своїм правом та захищаючи економічні інтереси, КП «Кривбасводоканал» обмежило послугу боржнику.

Варто додати, що у селі Новопілля до грудня 2017 року послуги водовідведення населенню надавали два підприємства: КП «Новопілля» та ПП «Новопілля». Вони також мають значний борг перед Кривбасводоканалом. КП «Новопілля» заборгувало більше 1 млн.грн, ПП «Новопілля» – більше 237 тис. грн. Однак Кривбасводоканалу потрібно відшкодовувати матеріальні витрати, зокрема на електроенергію та реагенти.

Кривбасводоканал не може допустити рівного становища між добросовісними контрагентами та тими, хто ігнорує свої фінансові зобов’язання. Діяльність таких боржників не повинна перекриватися за рахунок громади Кривого Рогу.