Споживай чесно – встановлюй лічильник!

У Кривому Розі у багатоквартирному секторі лічильники на холодну воду встановлені у 72% абонентів. У приватному секторі лічильники мають 71% мешканців. Ці люди платять виключно за ту воду, якою вони користуються.

По іншому виглядає ситуація з тими, хто з різних причин не бажає встановлювати лічильник. Найчастіше, це пов’язано з тим, що людина споживає набагато більше води, ніж оплачує. Наприклад, у житлі прописана одна особа, в той час як проживає дві і більше, або квартира здається в оренду, а в ній взагалі ніхто не прописаний, а наймачі житла користуються водою безмежно.

Такі випадки порушують рівність споживачів між собою – коли одна людина ставить себе вище інших та фактично краде воду у підприємства. Разом з тим, неоплачена вода – це недоотримані кошти, які могли б бути направлені на заміну зношених трубопроводів, придбання кришок для колодязів, оновлення технологічного обладнання.

Шановні абоненти! Поважайте один одного та не відбирайте у міста можливість змінюватись на краще. Споживайте чесно – встановлюйте лічильник!