З червня 2018 року відповідальність за несплату комуналки буде посилена

10 червня 2018 року відбудеться введення в дію Закону України «Про житлово-комунальні послуги».  Цим нормативно-правовим актом передбачена додаткова відповідальність споживача за несплату комунальних послуг.

Зокрема, у п.п.10 п. 2 ст. 7 Розділу ІІ сказано, що споживач зобов’язаний у разі несвоєчасного здійснення платежів за житлово-комунальні послуги сплачувати пеню в розмірах, установлених законом або договорами про надання житлово-комунальних послуг.

Відзначимо, станом на 1 травня 2018 року борг населення перед Кривбасводоканалом перевищив суму у 130 млн.грн, з яких понад 120 млн.грн – борг мешканців багатоповерхівок.

Комунальне підприємство тривалий час пропонує своїм боржникам вихід з фінансової прірви – укладення договору реструктуризації, оформлення субсидій, встановлення лічильників. Лише після вичерпних кроків водоканалу назустріч споживачам, комунальники вдаються до обмеження послуг.

Шановні абоненти! КП «Кривбасводоканал» вкотре звертається до вас з пропозицією щодо вирішення ситуації з заборгованістю. Звертайтесь до наших фахівців за номерами: 067-659-15-75 або 499-15-75 та дізнавайтесь деталі укладення договору реструктуризації та оформлення субсидії.