У скільки обходиться людська безкультурність водоканалу

Як відомо, щодня бригади КП «Кривбасводоканал» ліквідовують по місту в середньому 100 засмічень у трубопроводах. Головною причиною їх появи залишається людський фактор. Люди й досі продовжують змивати у санвузол продукти харчування, засоби особистої гігієни, ганчірки тощо. В той час як усе перелічене має знаходити своє місце у сміттєвій урні.

Таке нехтування простими правилами призводить до утворення засмічень на мережах і, відповідно, їх непрохідності. Розповсюджені випадки, коли мешканці скаржаться на витоки каналізації, але мало хто вбачає причину проблеми в собі.

На Кривбасводоканалі порахували, що година роботи бригади комунальників для ліквідації засмічення коштує підприємству приблизно 1200 гривень, в залежності від способу прочистки. Натомість, якби культура поводження з відходами серед криворіжців була кращою, ці кошти водоканал зміг би використати на придбання нових трубопроводів. Наприклад, за ті ж самі кошти можна придбати 3 метри поліетиленовою каналізаційної труби діаметром 160 мм, або 13 метрів поліетиленової водопровідної труби діаметром 75 мм чи 6 метрів – діаметром 110 мм.

На КП «Кривбасводоканал» сподіваються, що з часом криворіжці усвідомлять свою роль в стані комунікацій міста та припинять додавати підприємству додаткових фінансових та трудових клопотів.

 

Чого коштує недбалість споживачів…

У скільки обходиться Кривбасводоканалу ліквідація засмічень? Чому їх так багато? Про це у короткому відео…

Опубліковано КП "Кривбасводоканал" 20 березень 2018 р.