Оренда майна КПВП проходить прозоро та в рамках закону

КП «Кривбасводоканал» дотримується усіх законних вимог у процедурі оренди майна державного підприємства «Кривбаспромводопостачання».

Відповідно до вимог Закону України «Про оренду державного та комунального майна», в офіційному виданні «Відомості приватизації», в номері 77 (1097) від 2 жовтня 2017 року було опубліковано інформацію Фонду держмайна для усіх зацікавлених осіб про намір передати в оренду об’єкти державного майна, і всі бажаючі мали змогу впродовж 10 робочих днів після опублікування надіслати свої заяви про оренду. За вказаний період жодних заяв не надходило, а єдиною стороною, яка висловила бажання взяти в оренду окреме визначене майно та витримала усі вимоги, було КП «Кривбасводоканал». Варто підкреслити, що мова йде саме про оренду індивідуально визначеного майна, а не цілісного майнового комплексу, звинувачення у чому намагаються закинути на адресу як Кривбасводоканалу, так і Кривбаспромводопостачання. 20 жовтня 2017 року регіональним відділенням ФДМУ було видано Наказ про забезпечення організації роботи по укладенню договору оренди з КП «Кривбасводоканал».

Керівництво обох підприємств доклало зусиль до того, щоб працівники, яких торкнуться реорганізаційні зміни, не відчули жодних незручностей.

До моменту підписання договору, а саме 15 грудня 2017 року, з боку КП «Кривбасводоканал» був направлений запит на можливість переводу робітників ДПП «Кривбаспромводопостачання» з подальшим працевлаштуванням, для виконання робіт на об’єктах, які будуть взяті в оренду, а також запропонований відповідний штатний розклад. Жодних заперечень з цього приводу не було, а усі пропозиції зі сторони представників держпідприємства були враховані. 29 грудня 2017 року договір оренди був підписаний з чітким дотриманням усіх процедур та завірений нотаріально.

КП «Кривбасводоканал» провів необхідну підготовчу роботу з реорганізації структури підприємства, забезпечує роботою, трудовими та соціальними гарантіями робітників КПВП зі збереженням останнім рівня заробітних плат та існуючих надбавок. На сьогоднішній день декілька десятків чоловік вже перевелись на роботу до Кривбасводоканалу.

За номерами 92-26-99, 92-26-98, 067-563-35-62 або у відділі кадрів водоканалу за адресою: вул. Єсеніна, 6а, робітники КПВП можуть отримати усю вичерпну інформацію щодо свого трудового майбутнього.