Потужні каналізаційні насосні станції Кривого Рогу запрацювали на сучасних імпортних насосах

КП «Кривбасводоканал» продовжує активно впроваджувати енергоефективні заходи. Після оновлення устаткування на декількох каналізаційних насосних станціях до роботи з потужним сучасним обладнанням стали КНС №№ 8 та 56.

Ці дві насосні станції з перекачки стоків є найбільшими у Кривому Розі.  За підтримки міського бюджету та депутатського корпусу для цих об’єктів були придбані два німецькі насоси KSB. Перший, з двигуном потужністю 315 кВт, що функціонує на КНС №8, за годину перекачує 1200 кубометрів стоків, другий, з потужністю двигуна 250 кВт – 980 кубометрів.

Встановлені насоси з перетворювачами частоти не тільки мають зручну інженерну конструкцію, а й відрізняються ключовою перевагою перед своїми попередниками – вони споживають значно менше електроенергії.  В середньому насоси економлять щодня 15-17 тис.грн для підприємства, а це майже півмільйона гривень щомісяця.

Виконання подібних заходів свідчить про сучасне бачення актуальних шляхів покращення стану комунального підприємства та підтверджує відкритість міської влади до застосування передових технологій.